top of page

Mertens Service Center, hoe het begon... 

Dirk Mertens, zaakvoerder Mertens Service Center: “In 1970 hield mijn vader de firma Mertens boven het doopvont: een zaak met naaimachines en -benodigdheden in hartje Gent.
Zelf leerde ik er twaalf jaar lang de kneepjes van het vak als technieker. Na een verhuis naar Ledeberg werd het in 1996 tijd om de fakkel aan de volgende generatie door te geven. Mertens Service Center, toen nog gekend als Bernina Mertens, staat sindsdien in voor de verkoop, het onderhoud en de herstelling van naaimachines. Voor naaibenodigdheden kon u terecht bij Mertens Mercerie, de zaak van mijn zus Inge. Zo heeft ieder zijn specialiteit."

Sinds 2008 vindt u ons in Melle. Met een private parking, extra verkoopruimte en eigen leslokaal kunnen we u nu nog beter van dienst kunnen zijn. Ook zoon Bart is ondertussen in de zaak gestapt. Zo zet de familietraditie zich verder en bent u ook in de toekomst zeker van onze dienstverlening, passie en expertise.”

Schermafbeelding 2023-08-05 om 23.08.26.png
Schermafbeelding 2023-08-05 om 23.07.02.png
Schermafbeelding 2023-08-05 om 23.08.10.png
Ontwerp zonder titel (2).jpg

In 2023 werd de zaak nog uitgebreid en volledig vernieuwd tot een prachtige winkel met een zeer ruim aanbod, een groot leslokaal, tweede verdieping en grotere parking. 
Hierdoor werd de winkel de grootste naaimachine winkel van de Benelux, maar Dirk zegt vooral de gezelligste te willen zijn.
Service en lessen staan nog steeds voorop. 

Team Mertens Service Center: 

IMG_9476.jpg

Team Mertens van links naar rechts: 
Nicky: Verkoop, lessen, advies
Bart: Techniek, depannages, advies
Marleen: Administratie en boekhouding
Dirk: Zaakvoerder, techniek, verkoop, advies 
Emmanuel: Techniek
Iris: Lessen, advies 

bottom of page